Eerste zeegras gezaaid

De eerste zeegraszaden zijn vandaag gezaaid op het wad op zo’n 2km afstand van het Waddeneiland Griend. In totaal wordt hier zo’ ~800 m2 wad experimenteel ingezaaid met meer dan 200.000 groot zeegras zaden. Deze zaaiactie is onderdeel van een grote proef die de afgelopen weken is ingezet op het wad bij Griend. Meer info over deze proef is Hier te vinden. Het zeegras wordt volgens de laatste inzichten gezaaid, met behulp van een oplossing van zaden en wadbodem die op druk met kitspuiten in de bodem wordt ‘geschoten’. In het lab heeft deze methode hoopvolle resultaten opgeleverd. Eind mei worden de eerste zaailingen verwacht en weten we hoe succesvol deze methode is geweest.

De ‘kitspuit’-methode voor het zaaien van zeegraszaden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s