Zeegraszaad van goede kwaliteit

Het zeegraszaad dat in augustus op Sylt is verzameld en vervolgens de hele winter onder gecontroleerde omstandigheden in de koeling is bewaard blijkt van goede kwaliteit. Kiemproeven laten zien dat meer dan 40% van de zaden kiemt en uitgroeit tot kiemplantjes in een labopstelling. Dit is dus veelbelovend voor de zaden die deze maand in het veld worden uitgezaaid. Op deze website blijf je de komende weken op de hoogte van de uitzaaiwerkzaamheden bij Griend, Uithuizen en in de Grevelingen.

Kiemplantjes die zijn ontsproten uit de zaden die in augustus op Sylt verzameld zijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s