Zeegraszaad koel bewaard 

Hey is alweer bijna twee maanden geleden dat het zeegraszaad uit Sylt is verwerkt en opgeschoond. De schone zaden brengen nu de winter door in een koelcel bij een constante temperatuur van 5 graden (C). De zaden liggen uitgespreid in stroomstoten waardoor ze continu voorzien worden van vers zeewater dat langzaam doorstroomt. Zo krijgen de zaden voldoende zuurstof om gezond de winter door te komen. Het zeewater is kunstmatig aangemaakt zeewater -‘tropic marin’ – dat ook wordt gebruikt voor zeewater aquaria. de zaden worden ook behandeld met een lage, onschadelijke, kopersulfaatoplossing, waardoor de infectie door Phytophthora in de zaden vermindert. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s