Seagrass spotter

Britse zeegrascollega’s van Project Seagrass hebben het initiatief genomen voor een (vooralsnog) Europa-brede zeegrasdatabase. Het doel van deze database – seagrass spotter – is om alle Europese waarneming van groot en klein zeegras (Zostera marina en Zostera noltii) bij elkaar te krijgen. Dit brengt niet alleen zicht op waar zeegras groeit, maar ook onder welke omstandigheden.

Iedereen kan deze database inzien en ook bijdragen aan de collectie. Bijdragen is heel makkelijk, je hoeft alleen een foto te uploaden, aan te wijzen op de kaart waar je het zeegras hebt waargenomen en optioneel nog wat extra informatie te verstrekken (zoals of het zeegras al zaadzetting had en welke diersoorten zich op en om het zeegras bevonden).

Bij deze wil ik dus graag oproepen om voortaan ook Nederlandse zeegrasvondsten via deze website te melden zodat deze gegevens voor internationaal onderzoek kunnen worden gebruikt!

screen-shot-2016-11-09-at-18-10-41

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s