Wereldzeegrascongres Wales

Vorige week vond het tweejaarlijkse wereldzeegrascongres (#ISBW12) plaats in het prachtige Nant Gwthreyn in Wales. Zeegrasonderzoekers vanuit de hele wereld deelden hier hun kennis en ervaring over zeegras door middel van presentaties, workshops en een veldexcursie naar het nabije groot zeegrasveld. Dit bijzondere veld strekte zich uit van het litoraal tot in het sublitoraal en herbergt ondermeer twee soorten zeepaardjes! Een mooi voorbeeld voor de Nederlandse Waddenzee dus.

Ook de Nederlandse zeegrasonderzoekers waren goed vertegenwoordigd en er is o.a. veel informatie uitgewisseld over de fijne kneepjes van het zeegrasherstel in verschillende landen. Een leerzame ervaring dus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s