Zeegras zaaien

Afgelopen vrijdag hebben we een eerste poging gedaan om zeegras te zaaien op het wad ten noorden van Griend. Deze plek hadden we een week eerder al bezocht om een luw stuk met de juiste hoogte uit te zoeken. Helaas bleek werken op het wad weer onvoorspelbaar te zijn: er bleef een klein laagje water op het wad staan wat het zaaien erg moeilijk maakte, ondanks de zorgvuldige voorbereidingen. Het doel was om iets meer dan 100 m2 wad in te zaaien met zeegraszaden die de hele winter in de koelcel zijn bewaard. Uiteindelijk hebben we maar zo’n 3 m2 in kunnen zaaien. Deze trip heeft ons echter weer veel geleerd over zaaimethodes die blijkbaar unieke aanpassingen nodig hebben voor elke locatie. Deze week wordt de rest van de zaden uitgezaaid.

Leeuwarder Courant en Omrop Fryslan hebben ook in de media aandacht besteed aan deze zaaioefening.

zeegraszaaien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s