Zeegrasnieuws uit California

Zeegrasvelden vormen wereldwijd een habitat voor veel verschillende diersoorten. In California (VS) leeft de zeldzame zeeotter in zeegrasvelden en kelpbedden, en voedt zich daar met krabben en schelpdieren. Zeeotters zijn zelfs goed voor zeegras wanneer zeegras overgroeit dreigt te raken door algen. Ze eten namelijk veel krabben, die de natuurlijke vijanden zijn van kleine kreeftachtigen en slakjes die algen eten. Hierdoor zijn er in aanwezigheid van de otters meer grazers die algen verwijderen van de zeegrasbladeren, waardoor het zeegras beter kan groeien.

DSC_3833 2

Zeeotter eet een mossel in een groot zeegras (Z. marina) bed in Moss Landing, California (VS)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s